Sunday, January 6, 2013

novel seribu kali sayang-anis ayuni

novel seribu kali sayang-anis ayuni

kali ni aku story tentang novel seribu kali sayang- anis ayuni. novel seribu kali sayang-anis ayuni ni     aku beli tahun 2008, dah lama kn. novel anis ni mengisahkan tentang abby yg tak disukai    oleh kakaknya sendiri (kak lisa). abby kemudian rapat dengan faiz salah seorang teman lelaki kak lisa. faiz jatuh hati dgn abby dlm diam2. abby pula layan faiz sbb dia kesiankan lelaki itu yg sering disisih oleh kak lisa.

bila abby sudah habis belajar, faiz dtg merisik. abby dn familynya sgt terkejut mereka ingatkn dia merisik kak lisa rupa2nya merisik abby. kak lisa sgt marah dan tuduh mcm2 pd abby. family abby tak kisah sbb mereka memang suka pd faiz dan sudah lama tahu yg faiz sukakan abby. lagi pun kak lisa ramai teman lelaki dan selama ini dia tak pernah melayan faiz sbg teman lelakinya.

abby terima faiz dan berkahwin, kak lisa pula sakit. sebenarnya faiz sndiri cuma anggap lisa sbg teman biasa saja. cuma lisa marah waktu faiz merisik abby sbb waktu itu dia disahkan menghidap lukiemia. dia terasa abby sangat bertuah dari dirinya. tanpa pengetahuan kak lisa abby dermakan sumsum tulang utk selamatkan kak lisa.akhirnya kak lisa sedar juga dan berbaik dengan abby. ibubapa mereka yg terpisah bertahun2 lamanya akhirnya dapat bersama juga.

banyak juga babak yang best2 dalam novel ni terutamanya masa abby dan faiz mula2 kenal.novel ni juga banyak berkisar dan berlatar belakangkan kota sumatera barat. banyak pekan2 kecil yang menjadi tumpuan pelancong dikisahkan dalam novel ni. 

p/s: gambar kat kulit novel tu aku tampal dgn gmbr barbie dress kuning sbb aku tak suka model sbnr di cover novel tu!!! Lupa nak cakap dalam novel ni Anis Ayuni kata hero tu macam Sheikh Muzaffar...alaa...angkasawan tu

No comments: