Friday, June 4, 2010

family trip

yup! family trip 28 mei-01jun...hahaha, kenapa ya aku cuma rajin nak buat entry tentang jalan2 ni? biasa malas nak mengupdate...ni tiba2 je rajin. bukan apa, baru lepas holiday...jadi mood happy tu masih ada lagi. tu sebab rajin dan ringan pula nak mengUpdate blog yang sekian lama tak dikunjungi.

selama ni asyik layan fb je, sampai blog pun terabai. kesian si blog...nasib kau lah dapat tuan pemalas macam aku ni.

family trip tu, saja untuk suka2. first tempat kami singgah di bt32...hahaha, bukan tempat melancong tu tapi sebenarnya singgah untuk beli2 makanan. sambil2 tu ada juga yang tumpang membuang...hehehe.

teruskan perjalanan, biasalah kalau jalan ramai ni memang banyak betul tempat mahu singgah. 1 singgah semua yang di belakang pun mahu singgah. macam mana mahu sampai cepat di kk, kalau macam ni.

singgah kejap di tempat ikan tu (tagal, sg.morali, luanti baru) di ranau. ramai pula orang. tempat ni terkenal dengan pelian fish massage. geram betul tengok ikan2nya. tapi tu lah masa ni terlampau ramai pula orang.

tak sangka pula, sebelum ni kami ada singgah juga tapi tak ramai sangat pengunjungnya. mungkin sebab hari tu cuti umum, tu lah ramai pengunjung. lepas dari situ, terus pi kundasang...isi perut yang lapar. kena2 makan sayap yang panas tu...sedap betul. hujan masa tu pun tak rasa sejuk sudah....semuanya penangan sayap ayam tu!

sampai kk, hujan lebat pula. pusing2 kejap mahu singgah minum petang konon. tapi tak jadi hujan. last pergi di tanjung aru (2nd beach)...tiada lah pula hujan. lepak2 di situ, minum2...sambil makan mee. sedap pula mee di situ. menyesal tak oder 2 piring...

sempat juga bergambar2, main ombak di tepi pantai tu. ingat mahu balik terus berehat. tapi tiba2 dorg yang lain ni merancang pula mahu pi keningau. jadi, apa lagi....perjalanan di teruskan lah ke keningau. hujan mula turun balik, sepanjang jalan tu. sampai keningau, lepak di queen hotel.

esoknya......................................nantilah aku sambung, masih panjang dan banyak aktiviti lagi tu.
see ya....

No comments: