Sunday, March 13, 2011

The Last Romance In Hong Kong

sumber : google

aku tengok cerita ni semalam di prima. dari nampak iklan lagi aku sudah tunggu2 cerita ni main. bukan apa aku ni kalau cerita filipina memang aku suka.

the last romance in hong kong ni dilakonkan oleh dennis trillo dan carla abellane. lama tak nampak dennis berlakon. teringat wataknya sebagai eboy dalam kahit kailan dulu. berbeza betul dari cerita semalam tu.

the last romance in hong kong ni tentang rackie yang menghidap barah otak. dia pergi hong kong dan bercuti di kapal star cruise. rackie bertemu dengan hero yang berkerja di kapal itu. then lepas tu jatuh cinta tapi rackie mengelak sebab dia tak mahu hero sedih bila dia mati nanti.

hubungan mereka berakhir bila kapal sudah berlabuh. hero kemudian membatalkan perkahwinannya dengan remy dan kembali pada rackie. hero dah tahu rackie hidup tak lama tapi dia tetap mahu menghabiskan masanya sementara rackie hidup.


2 comments:

HannaH AzhanA said...

TQ,..follow sy..:)hve nice day...

kak bz said...

hannah,
terima kasih juga...