Monday, September 16, 2013

Novel Cinta Untuk Disewa ~ Lynn Dayana

Novel Cinta Untuk Disewa ~ Lynn Dayana

Ok story tentang novel Cinta untuk Disewa~Lynn Dayana ni...ramai juga watak2 dalam novel ni sampai aku rasa boring mula2 baca tu. Lagi pula nama2 dalam novel ni, especially heroinnya tak berapa berkenan dihatiku. Aku lagi suka kalau namanya Sofea je bukan Anis. Cerita ni bermula dengan majlis harijadi Anis yang dihadiri oleh rakan2 baiknya Amran, Hafiz dan Jenny. Seorang lagi rakan mereka Iskandar tak dapat hadir. 

Anis cintakan Iskandar tapi dia cuma bertepuk sebelah tangan. Kemudian Anis rapat dengan Kamal seorang anggota polis. Dia mula jatuh hati dengan Kamal tapi kemudian Kamal tidak memilihnya sebaliknya bertunang dengan bekas adik teman wanitanya. Anis kecewa dan mengajak Ashraff berkahwin. Kamal pula tiba2 nakkan Anis semula. Ada orang nak bunuh Anis tapi Kamal selamatkan dia. Tapi endingnya Anis pilih Ashraff juga dan Kamal berkahwin juga dengan adik bekas exgirlfriend dia tu. 

Komen~ secara jujurnya aku tak berapa nak enjoy dengan novel Cinta Untuk Disewa-Lynn Dayana ni kalau nak banding dengan novel2 dia yang lain tu. Tak tahu la kenapa...Tapi mungkin sebab nama heroin dia tu 'Anis' memang tak menarik dalam hati aku. Nasib baik juga Ashraff panggil dia Sofy...cuma watak Ashraff tu macam tak berapa nak menarik berbanding dengan kamal.

Apa pun aku tetap rasa novel Cinta Untuk Disewa~Lynn Dayana ni best...karya2 Lynn Dayana walaupun jalan cerita tak superb tapi cara penceritaan tu dan ayat2nya memang terbaik. Ayat2 pun matang, santai dan memang tak rugilah kalau beli novel ni. Cover pun sangat cantik...suka tengok. Ok, korang peminat novel tu silalah beli novel Cinta Untuk Disewa~Lynn Dayana ini.

4 comments:

memmetlenggeng said...

rajinnya membaca novel...

bz the witch said...

hobi la konon2nya...tu pun klu mood baik
klu bad mood, buku dpn mata pun mls
nak bca

Rayhaan Hale said...

Agree with you...watak asyraff pon mcm x byk..and 1 more thing... watak iskandar I lagi suka kot...lahai...kenapalah dia x perasan cinta anis...

bz the witch said...

kannn...sama la kita. sy pun klu ikutkan lagi suka
iskandar tu tp nak buat macam mana penulis dah
pilihkan jodoh anis dgn ashraff...redha je la...hehe...