Thursday, February 5, 2015

Gadis Edis Terhad-Rin Ahmad

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم / Bismillahirrahmanirrahim‎.

Hallo,
Story pasal novel lagi. Aku dah habis baca novel Gadis Edisi Terhad-Rin Ahmad. Aku ada 5 komen pasal novel ni:
1-Best
2-Best
3-Best
4-Best
5-Best
 
Novel Gadis Edisi Terhad-Rin Ahmad ni novel lama. Review dah banyak kat blog2 peminat tegar novel. Yang aku beli ni dah cetakan keempat. Tahu ajelah aku baru baca novel2 Rin Ahmad lewat bulan december 2014. Masa tu jumpa ARLUNA kat Eatons. Lepas baca terus tergolek2 suka pada karya penulis ni. Gigih cari dan order novel2 dia yang lain.

Balik cakap pasal GET, aku memang suka habis novel ni. Dalam hati asyik tertanya "Kenapalah sebelum ni aku tak jumpa novel GET ni?" Novel ni best sangat sebab Fareez ni cara dia lain sikit, tak romantik tapi buat benda yang sweet dan melekat dalam jiwa terus. Banyak part aku suka dalam novel ni, kelakar masa atuk Syed berpantun2 tu. Sampai terjangkit kat Fareez dan tak pasal2 si Jasmeen pun dah terberpantun hahaha. 

Aku gelak je masa Fareez nyanyi lagu Sofaz lepas cinta dia diterima oleh Jasmeen. Yang buat aku tersengih sebab Jasmeen cakap dalam hati, Fareez nyanyi sumbang hehe. Bab kupon2 tu sangatlah sweet. Tak pernah dibuat orang...nak lagi si Fareez siap buat blog untuk Jasmeen lagi. Aduiii naaa...memang buat organ cair! Serius aku terus aje google iamcrazyjf.blogspot.com itu. Terbutang mata kejap, blog tu memang wujud! 

Dalam novel ni aku tak berapa suka Gina kahwin dengan Iqmal. Bagi aku Iqmal terlalu baik kalau nak dipasangkan dengan Gina. Harus Gina kahwin dengan Ziqi aje. Iqmal temukan jodoh dengan mana2 kawan Miza ke...Arafa ke... Diya dengan Jalil pun aku tak setuju. Kesian Jalili...diakan dah ada gf kat kl. Gina dan Diya wajib kahwin dengan Ziqi aje...biar bermadu...baru meletop!




kalau lepas baca BIMBO aku asyik cakap bimbo dan astalavista... ni lepas baca GET ni aku asyik cakap 'walawei' pulak...hahaha. Kau jangan lupa beli novel Gadis Edisi Terhad-Rin Ahmad ni tau...best sesangat. Untuk awal 2015 ni, inilah novel yang terbest aku baca. Ok, bye.


2 comments:

Gatoloco Mbelgedes said...

Wah banyak juga novel yang dibaca, hobi yang sangat bagus. Menambah wawasan dan pengalaman.

bz the witch said...

Ya memang byk sebab gila novel. betul di samping menghiburkan boleh juga tambah pengetahuan sbb kebanyakan novel ada juga selit pelbagai info dan ilmu.