Thursday, April 9, 2015

Novel Prince Charming ~ Ratu Bulan

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم / Bismillahirrahmanirrahim‎.


Lama tak buat entry baru. Malas nak mengadap lappy sebab line selalu siput! Oklah, aku nak cakap pasal novel dalam gambar tu, novel Prince Charming karya Ratu Bulan. Novel lama tapi aku baru aje baca awal tahun ni. Hehe...'kelambatan' betul. Novel yang aku beli ni dah masuk cetakan yang ke 9, tahun 2012. Cetakan pertama 2010...lama dahkan? Tapi novel ni sangat2lah laris. Kalau tak laris takdenya cetak sampai kali ke 9. Hebat tak? 

Tahun 2010 dulu ada kawan pinjamkan aku 3 novel. Salah satunya novel Prince Charming nilah. Dia datang kejap aje, jadi aku tak sempat baca tiga2 novel tu, cuma sempat baca dua aje. Yang tak sempat tu novel Prince Charming nilah... Tapi masa tu aku taklah sangat terkilan sebab rasa macam tak best aje. Sampailah aku terbaca beberapa bab di blog Ratu Bulan, terus minat pula. Cari kat kedai tak pernah jumpa. Tak sangka pula hari tu pergi POPULAR terjumpa novel ni. Terus ajelah beli.

Aku nak buat review, malas sikitlah sebab dah berjuta orang buat review novel ni. Kalau nak baca bab awal pergi aje blog Ratu Bulan. Masa baca novel ni, nostalgia sikit masa zaman sekolah aku dulu. Yelah cerita ni berkisar tentang pelajar sekolah menengah yang ada kelab bola sepak. Pengurusnya pula perempuan. Aku suka cerita ni, macam misteri sikit tapi tak misteri. Macam mana nak cakap ye? Ahh...kau baca ajelah novel ni mesti faham apa maksud aku tu. Heronya nama Nazrul. Heroin dia pula Nurul. Aku suka Nurul ni sebab dia sorang aje tak percaya carta Prince Charming tu. 

Sebenarnya aku suka baca karya2 Ratu Bulan. Semua yang dia tulis di blog, habis dah aku baca. Tapi susah nak jumpa novelnya di sini. Ok, dah habis idea...bye...


No comments: