Saturday, May 3, 2014

Novel Buat Yang Tersayang ~ Maya Rasyidah

Novel Buat Yang Tersayang ~ Maya Rasyidah

Hai, siapa pernah baca novel Buat Yang Tersayang ~ Maya Rasyidah ni? Best tak? Aku dah lama pinjam novel Buat Yang Tersayang ~ Maya Rasyidah ni dari kazen (dah masuk sebulan lebih dah) tapi sampai sekarang belum ada kesempatan baca lagi. 

Sinopsis novel Buat Yang Tersayang ~ Maya Rasyidah yang aku copy paste dari laman alaf21

Sekiranya mahu melanjutkan pelajaran dalam bidang kedoktoran, Syira wajib berkahwin dengan calon suami yang dipilih ayahnya. Dia terpaksa akur dengan syarat itu demi cita-citanya yang satu.

Belumpun diijabkabulkan, dia bagaikan sudah ditalak. Airy yang tidak mahu bertemu dengannya sehingga sah menjadi suami isteri, terang-terangan memberitahu sudah ada kekasih yang mengisi jiwanya. Dalam pada diri redha, hati Syira terluka. Dia turutkan jua permintaan Airy untuk berlakon sebagai pasangan yang bahagia.

Perwatakan Syira yang bijak dalam segala hal sedikit demi sedikit menawan hati Airy tanpa disedarinya. Syira sangat sempurna sebagai wanita dan isteri. Kerana ego, tergamak dia menghancurluluhkan perasaan Syira. Bersama cinta yang sudah bertunas untuk si suami, Syira tekad membawa diri. Apabila tiba masanya, dia kembali. Namun, mengapa Airy terlalu baik padanya? Mungkin Airy mahu memadukannya. Mungkin juga mahu menceraikannya! Walau apa jua yang terjadi, dipujuk hati agar tabah menghadapi.

No comments: