Monday, August 1, 2011

1 ramadhan/1 august 2011yup! hari ni 1 ramadhan bersamaan dengan 1 ogos. rasa istimewa sangat sebab seingat aku ini kali pertama aku bertemu dengan ramadhan yang hari pertamanya sama dengan hari pertama untuk bulan dalam kalendar gregorian. rasa berdebar, gembira, terharu menyambut kedatangan bulan yang penuh keberkataan ini.

untuk hari pertama ni, alhamdulillah...syukur pada Allah SWT sebab dikuatkan hati dan semangat untuk aku menyempurnakan puasa. rasa macam biasa je, tiada rasa haus dan lapar sangat. cuma tekak memang rasa kering. tapi memang ok je la...alhamdulillah.

sepanjang hari ni pun macam biasa...busy dengan kerja2 yang bertimbun2. mungkin sebab sibuk sampai tak rasa berat untuk menyempurnakan puasa hari ni. sangat2 lah bersyukur pada yang esa kerana beri peluang bertemu ramadhan kali ini.

untuk hidangan berbuka, cuma sediakan mee goreng, air bandung, kurma dan nasi putih (dengan lauk sekali ). semua buat sendiri sebab tak sempat nak ke pasar ramadhan. apa pun tetap bersyukur banyak2 dengan rezeki yang ada. insaf sikit sebab di luar sana masih ramai orang yang berbuka cuma dengan air putih saja.
No comments: