Monday, February 7, 2011

fun fair


sabtu baru2 ni berkesempatan pergi fun fair. baru malam tu dapat pergi sebab sebelum2 ni hujan betul2 mencurah tak henti2 di sekitar sandakan. malam tu punyalah ramai manusia...macam nak tengok konsert rock je. mungkin sebab cuaca baik, tu yang semua orang keluar masa tu.
banyaklah juga permainan yang disediakan tapi nampak macam susah je semuanya. ada lempar gelang di botol tp macam tipu je sebab gelang dia jenis ringan dan melantun. lepas tu lempar bola keranjang, basket kecil je lepas tu bola pula berat. main tangkap itik, semua itik yang didapat tiada tanda! biasalah nak berniaga memang kena tipu banyak sikit kalau nak untung lebih.


permainan mencabar? rasanya takdelah yang betul2 mencabar macam di genting tu. ini cuma yang biasa dan ringan2 je...oklah untuk berhibur dan hilangkan tension. kebanyakan permainan pun untuk budak2 je. kat atas ni, antara permainan paling digemarilah...bersusun orang tunggu giliran...!


budak2lah paling enjoy, macam anak2 saudara aku yang 2 orang tu. teruja naik keretapi...hahaha...biasalah budak2kan. keluar dari situ lebih kurang 12.30 tgh mlm...orang memang masih ramai lagi kat sana.

No comments: