Friday, February 11, 2011

Puu Jih Syh Chinese Buddhist Temple

inilah tokong paling cantik di sandakan. nama tokong ni puu jih syh chinese buddhist temple. bukan saja cantik, pemandangan disekitarnya pun cukup menarik. tempat tinggi, memang cantik, boleh tengok pemandangan kat bawah tu...

pemandangan dari hadapan tokong puu jih syh, boleh tengok pulau di depan sana tu. cantik betul...seronok dapat menikmati pemandangan cantik petang tu.

banyak betul tanglung merah dan kuning, biasalah baru habis chinese new year kan. tapi tanglung banyak2 tu la yang tambah menariknya.

ini bahagian dalam, banyak juga ambik gambar masa kat sini. orang pun agak ramai waktu ni, ada yang ambik gambar, yang sembah pun ramai juga...tak kurang yang cuma tengok2 je. dalam memang cantiklah.


rock beb!ini tokong yang lagi satu, kena turun tangga yang agak curam...tapi memang cantiklah. tapi macam tak dibuka untuk orang ramai. aku pun ambik gambar dari luar je. kena hati2 kalau nak turun tangga tu.
gambar dalam tokong yang aku ambil dari luar je. masa tu dalamnya kosong takde sesiapa pun. jadi aku tak berani nak masuk.No comments: